площад Георги Измирлиев (до хотел Ален Мак)
Благоевград,
България
23.0965034
42.0214139
UserLikes
Име: БОУЛИНГ ЦЕНТЪР КОРОНА
Адрес: Благоевград, площад Георги Измирлиев (до хотел Ален Мак)
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.korona-bowling-blg.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Спортни клубове и организации
Дейност:

Боулинг. Сватбени тържества. Абитуриентски балове. Боулинг турнир.

Ключови думи: боулинг, корона, bowling, bowling, боулинг
  • catalog.bg
  • БОУЛИНГ ЦЕНТЪР КОРОНА

За нас

БОУЛИНГ ЦЕНТЪР КОРОНА организира боулинг училище за деца и юноши.

Археолози откриват в Египет, детски гроб на около 5200 години. В него откриват топки, кегли и друго оборудване. Така разбираме, че древните египтяни, преди много векове, са играли на какъв вид боулинг.

В Германия, 200 г. сл. Хр. на панаири и празници, които са правени по села и градове, са играли подобна на боулинга игра - хвърляли кокали по 9 дървени фигури, които наричали кегли (kegels) а играчите, наричали keglers.

Има сведения за игра на боулинг в Англия и Холандия около 1100 г. сл. Хр. През 1600 г. със заселването на холандците в Щатите и формирането на Ню Амстердам (днешен Ню Йорк) те пренасят играта в САЩ, играла се тогава от 9 кегли подредени в ромб (9 pins bowling). Играта веднага се разпространява и става известна под името Dutch Pins.

Паралелно с играта започват и залагания в много големи размери, което след време принуждава правителството да я забрани със закон. Години по-късно играта се завръща в сегашния и вид, добавяйки десета кегла, тя става вече боулинг с десет кегли (10 pins bowling). През 1895г. се създава Американската федерация по боулинг, като за първи път в историята на боулинга официално се създават и приемат правила и закони за играта.



 
Открийте ни в Google+