бул. Генерал Колев 50
Варна,
България
27.9169296
43.2118613
UserLikes
Име: АДВЕНЧЪР БГ
Адрес: Варна, бул. Генерал Колев 50
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.adventurebg.net
E-mail: text to image
Отрасъл: Спортни клубове и организации
Дейност:

Клуб за екстремни спортове

Ключови думи: туристически, планински, походи, преходи, програми

Сподели във Facebook




За нас

Клуб Адвенчър БГ
Сдружение с нестопанска цел Адвенчър БГ е учредено на основание чл. 19, ал.1 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел на 01 Март 2008 г. в гр. Варна и вписано в регистъра на Сдруженията с нестопанска цел, воден при Варненски Окръжен Съд с решение 915 от 27.05.2008 г.
Сдружението извършва дейност в обществена полза чрез популяризиране и развитие на формите на Социалния туризъм, по смисъла на Закона за физическото възпитание и спорта.
Сдружението е вписано в Националния регистър на лицензираните спортни организации, развиващи формите на Социален туризъм под № 1-070-086 от 22.12.2009 г.
Сдружението е член на Българска Федерация По Туризъм.
Сдружението е член на Младежкия форум за партнъорство с местната власт, гр. Варна.
Основни ЦЕЛИ на сдружението са:
• Да подпомага, популяризира и развива СОЦИАЛНИЯ ТУРИЗЪМ чрез развиване на формите на социален туризъм, а именно - пешеходен, колоездачен, воден и ски туризъм, също и ориентиране, алпинизъм, спелеология и екстремни спортове, всички обединени под общото наименование ПРИКЛЮЧЕНСКИ ТУРИЗЪМ.
• Да създава подходящи условия за приобщаване на децата и младите хора към системни занимания с формите на приключенския туризъм в естествена, природна среда, чрез реализирането на конкретни проекти и програми.
• Да съдейства на лица в неравностойно положение (инвалиди, деца от социални домове, самотни майки и др.) да почиват и спортуват, чрез реализирането на конкретни проекти и програми.
В осъществяване на тези свои основни цели, Сдружението извършва следните ДЕЙНОСТИ:
• Организира образователно-приключенски курсове за деца и младежи сред природата, целящи приобщаване на младото поколение към формите на приключенския туризъм, екологичната идея и борбата с хиподинамиката и застоелия начин на живот на младежите.
• Разработва и изгражда опознавателни маршрути и места за наблюдение и обучение в райони с характерни и уникални природни и биосверни ценности и местообитания, и за достигането на критериите за Достъпна среда за хора в неравностойно социално положение.
• Организира прояви, свързани с опазването на околната среда, популяризирането на екологичната идея и културно-историческото наследство
• Разработва и изпълнява курсове и програми, свързани с превенцията на рисковото поведение сред младите хора, чрез ангажирането им в различни организирани мероприятия сред природата.
 
Открийте ни в Google+